Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Έρευνα : Το DNA των γονιδιακών φυτών περνάει κατευθείαν στο ανθρώπινο σώμα!!


Η άποψη ότι το DNA από γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) διασπάται στο πεπτικό σύστημα ώστει να καταστεί αβλαβής, ένας κοινός ισχυρισμός της βιομηχανίας, είναι προφανώς λανθασμένη. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE διαπίστωσε ότι  μεγάλα,  που προέρχονται απο κατανάλωση,  θραύσματα DNA από ΓΤΟ είναι πλήρως ικανά να μεταφέρουν τα γονίδιά τους απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, αποδομώντας έτσι το μύθο ότι τα διαγονιδιακά τρόφιμα δρουν στο σώμα με τον ίδιο τρόπο όπως και τα φυσικά τρόφιμα .
Μία συνδυασμένη έρευνα από  τέσσερις  ανεξάρτητες μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 δείγματα ανθρώπων και μια ομάδα ερευνητών από πανεπιστήμια της Ουγγαρίας, τη Δανία και τις ΗΠΑ μελέτησε τη διαδικασία αφομοίωσης των ΓΤΟ, όπως αυτά  καταναλώνονται σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει τα παράγωγα των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, όπως το σιρόπι υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη καλαμποκιού (HFCS) από το ΓΤ καλαμπόκι, για παράδειγμα, και πρωτεΐνη σόγιας από ΓΤ σόγια, καθώς και το κρέας που προέρχεται από ζώα που έχουν τραφεί  με μια δίαιτα βάσης  ΓΤΟ.
Μετά την εξέταση των στοιχείων σχετικά με το πώς το ανθρώπινο σώμα επεξεργάζεται αυτές και άλλες μορφές ΓΤΟ, η ομάδα ανακάλυψε ότι το DNA από ΓΤΟ δεν διασπάται πλήρως από το σώμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της πέψης.Αυτό που θα πρέπε κανονικά να αποικοδομείται σε μικρότερα συστατικά όπως αμινοξέα και νουκλεϊκά οξέα βρέθηκε να παραμένει ολόκληρο. Όχι μόνο αυτό, αλλά αυτά τα μεγαλύτερα θραύσματα DNA βρέθηκαν να έχουν περάσει κατευθείαν μέσα στο κυκλοφορικό σύστημα, μερικές φορές σε ένα επίπεδο υψηλότερο από το πραγματικό ανθρώπινο DNA.
"Μετά από ανάλυση πάνω από 1.000 ανθρώπινων δείγματων από τέσσερεις ανεξάρτητες μελέτες, αναφέρουμε ενδείξεις ότι  θραύσματα DNA, μετά απο  κατανάλωση , τα οποία  είναι αρκετά μεγάλα ώστε να φέρουν  πλήρη γονίδια μπορεί να αποφευχθεί η αποικοδόμηση τους και μέσω ενός άγνωστου μηχανισμού να  εισέλθουν στο ανθρώπινο σύστημα κυκλοφορίας" εξήγησε ένας από τους συγγραφείς στην ανεξάρτητη μελέτη τους.
"Σε ένα από τα δείγματα αίματος η σχετική συγκέντρωση του φυτικού DNA είναι υψηλότερο από το ανθρώπινο DNA."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου