Τρίτη 30 Απριλίου 2013

βιβλιο :Τα 100 καλύτερα φυτά


Τα 100 καλύτερα φυτά

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σταμούλη, το βιβλίο «Τα 100 καλύτερα φυτά» σε μορφή e-book. Περιλαμβάνει οδηγίες για την καλλιέργεια  και την χρήση 100 (συν λίγα ακόμη) καλλωπιστικών φυτών για τον κήπο ή τη βεράντα. Ανάμεσά τους είναι, δέντρα αειθαλη και φυλλοβόλα, θάμνοι, πόες, μικρά εποχικά ανθοφορά, βολβώδη, αρωματικά ... 

Τα 100 Καλύτερα Φυτά, e-book σε μορφή pdf,
Σελίδες: 128, Τιμή: 3,90€ 
Ο τίτλος «Τα 100 καλύτερα φυτά» χρειάζεται μια εξήγηση. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα φυτά, επειδή αυτό που στ΄αλήθεια έχει σημασία είναι αν το Χ φυτό μπορεί να μας δώσει αυτό που ζητάμε. Δηλαδή, δεν μπορούμε να περιμένουμε από μια αζαλέα να κάνει σκιά στο καθιστικό. Η αζαλέα δεν είναι καλή για αυτό το σκοπό. Όμως μια γλυσίνα ή μια μουριά θα τα καταφέρουν. Το δεύτερο που έχει σημασία είναι αν εμείς μπορούμε να δώσουμε σε ένα φυτό αυτά που ζητάει. Δηλαδή, αν θέλετε να έχετε μια γαρδένια κάτω από τον ήλιο όλο το καλοκαίρι, θα αποτύχετε. Η γαρδένια δεν αντέχει τον καυτό ήλιο της Ελλάδας, πρέπει να τις δώσουμε σκιά. 
Ο υπότιτλος «Για κήπο ανθισμένο όλο το χρόνο», οφείλεται στο ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει εντυπωσιακή ανθοφορία. 
Τα κριτήρια για την επιλογή τους ήταν τρία: η δημοφιλία τους, η αποδεδειγμένη ικανότητά τους να ευδοκιμούν στην Ελλάδα και η ευκολία στην καλλιέργεια τους. Έτσι ο αναγνώστης που έχει ήδη κάποιο από τα φυτά που παρουσιάζονται, θα βρει τις απαραίτητες οδηγίες και τα «κόλπα» για να ευδοκιμήσουν. Ενώ αυτός που ψάχνει να βρει τι θα φυτέψει στον κήπο ή στη βεράντα θα μπορέσει να διαλέξει σωστά. 

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από το βιβλίο.  
Πατώντας: Τα 100 καλύτερα φυτά, θα δείτε τα περιεχόμενα και οδηγίες για την αγορά του. Το ίδιο θα γίνει και αν κάνετε αριστερό κλκ επάνω στην εικόνα.
πηγη: http://taxiarxi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου