Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

CORN BELT


Η ζώνη καλαμποκιού, ΗΠΑ :::

Η ζώνη καλαμποκιού είναι μια περιοχή  Midwestern Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το καλαμπόκι (αραβόσιτος)  από το 1850, ήταν η κυρίαρχη καλλιέργεια,   με την αντικατάσταση της φυσικής βλάστησης.

Μέχρι το 1950, το 99% του αραβοσίτου αναπτύχθηκε από υβρίδια.  Η μεγαλύτερη ποσότητα προορίζεται για  τροφή για τα ζώα, κυρίως γουρούνια και πουλερικά. Τις τελευταίες δεκαετίες άλλα φυτά όπως η  σόγια έχουν  αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία.

Οι ΗΠΑ παράγει 40% της  παγκόσμιας καλλιέργειας  καλαμποκιού.

 Ο Γεωγραφικός ορισμός της περιοχής ποικίλει. Περιλαμβάνει την  Αϊόβα, Ιλινόις, Ιντιάνα, Μίσιγκαν, και ανατολική Νεμπράσκα,  το ανατολικό Κάνσας , την  νότια Μινεσότα και τμήματα του Missouri.

Από το 2008, οι κορυφαίες τέσσερις περιοχές παραγωγής ήταν Αϊόβα, Ιλινόις, Νεμπράσκα, και Μινεσότα,  που όλες μαζί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του καλαμποκιού που καλλιεργείται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ζώνη καλαμποκιού, επίσης,  περιλαμβάνουν τμήματα της Νότιας Ντακότα, Βόρεια Ντακότα, Οχάιο, Ουισκόνσιν, το Μίτσιγκαν, και το Κεντάκυ. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από σχετικά επίπεδα  βαθιά και  γόνιμα εδάφη, πλούσια σε οργανική ύλη.

Γενικότερα  η "Ζώνη καλαμποκιού" αποτελεί την πιο εντατική γεωργική περιοχή της Midwest, με  έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στην ιδιοκτησία των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων, με τη στήριξη των μικρών πόλεων και των ισχυρών οργανώσεων αγροκτημάτων που πίεζει για να επιτύχουν υψηλότερες τιμές.

Στην εποχή 1860 - 1970, η νέα τεχνολογία γεωργικών μετέτρεψε την ζώνη καλαμποκιού από μια μικτή περιοχή καλλιεργειών-και-ζώα σε ένα πολύ εξειδικευμένο τομέα γεωργίας . Αν και το τοπίο ήταν σε μεγάλο βαθμό τροποποιημένο, η οικογενειακή φάρμα παρέμεινε στη κανονική  "παραδοσιακή" μορφή. Οι εκτάσεις έχουν διπλασιαστεί, καθώς οι αγρότες που αγοράζονται από τους γείτονές τους  πολλαπλασιάζονται (οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κοντινές πόλεις).

Μετά το 1970  η αύξηση των καλλιεργειών και η παραγωγή κρέατος απαιτεί μια διέξοδο των εξαγωγών, αλλά  η παγκόσμια ύφεση και το ισχυρό δολάριο μείωσε τις εξαγωγές, συμπιέζοντας τις τιμές κάτω του κόστους παραγωγής, και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, ακόμη και για τους καλύτερους διαχειριστές γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

 Ο Αντιπρόεδρος Henry A. Wallace, ένας πολιτικός και πρωτοπόρος των υβριδικών σπόρων, δήλωσε το 1956 ότι η ζώνη καλαμποκιού ανέπτυξε τον «πιο παραγωγικό γεωργικό πολιτισμό που ο κόσμος έχει δει ποτέ" ..Παλιά μεγαλεία......
από το Agronomist

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου