Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Γιατί βιολογικά λιπάσματα;

Βιολογικά Προϊόντα χαρακτηρίζονται αυτά που για την παραγωγή τους δεν χρησιμοποιούνται συνθετικά ή χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα ή ορμόνες. Με την σειρά οργανικών λιπασμάτων  δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά οι Έλληνες ερασιτέχνες να καλλιεργήσουν και να παράγουν μόνοι τους βιολογικά προϊόντα. Καλύπτει πλήρως επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες καλλιεργητές! Τα υλικά που χρησιμοποιούνται συλλέγονται από όλο τον κόσμο, έτσι ώστε τα λιπάσματα να έχουν υψηλή απόδοση και θεαματικα αποτελέσματα.
Μέσω των οργανικών λιπασμάτων επιτυγχάνουμε: 

Υψηλή διατροφική αξία

Τα φυτά που μεγαλώνουν με οργανικά λιπάσματα , σε σχέση με τα συμβατικά περιέχουν 20-30% λιγότερο νερό και μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πρωτεϊνών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μεταλλικών αλάτων, και ενζύμων.
Τα φυτά με τα οργανικά λιπάσματα  περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες καταπολεμούν πολλές ασθένειες (καρκίνο, καρδιαγγειακές ασθένειες, καταρράκτες, κ.α.)
Καλύτερη γεύσηΜέσω των οργανικών λιπασμάτων , τα φυτά αναπτύσσονται με μια διαδικασία κατά την οποία διατηρούν ανέπαφη τη φυσική τους σύσταση, τα θρεπτικά τους συστατικά και τις βιταμίνες τους, προσδίδοντας έτσι καλύτερη γεύση.
Σωστή ανάπτυξη των παιδιών 
Τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και εκτροφής αποτελούν την καλύτερη πρόταση για την παιδική διατροφή.Τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και εκτροφής αποτελούν την καλύτερη πρόταση για την παιδική διατροφή. Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν διατηρούνται ανέπαφα, μεταβολίζονται και απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό, χτίζοντας τα θεμέλια για την γερή ανάπτυξη των παιδιών.
Προστασία του περιβάλλοντοςΧρησιμοποιώντας βιολογικά λιπάσματα προστατεύουμε το έδαφος, την ατμόσφαιρα και ενισχύουμε τη γονιμότητα του εδάφους. Επίσης αποφεύγουμε τη συσσώρευση τοξικών ουσιών στο έδαφος και κατεπέκταση προστατεύουμε τον εαυτό μας από την κατανάλωση τους.

K. Tάτσης
για πληροφορίες στο 2106017403  και www.bioprasino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου