Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΒΕΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΗΠΟΥΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ



 ΒΕΡΑΝΤΑ  ΚΑΙ ΚΗΠΟΥΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πολλοί προτιμούν να χαλαρώσουν με  το κλάδεμα ή το ξεχορτάριασμα σε αρμονία με τη φύση και τους αγαπημένους  τους σε ένα περιβάλλον από φυτά. Συχνά η ανάγκη  έρχεται από την πίεση της εργασίας  και έτσι τον λίγο ελεύθερο χρόνο τους είναι δύσκολο να τον αφιερώνουν στις ανάγκες του κήπου τους. Αν ο χρόνος είναι περιορισμένος, μπορεί να δημιουργήσουν τον κήπο τους  σε συνεργασία  με ένα επαγγελματία  να αναδιαμορφώσει αυτό που υπάρχει ή ακόμα  να αναλάβει  την  εργασία συντήρησης. Αυτό θα βοηθήσει πολύ ειδικά αν είναι κήπος που δέχεται αρκετές επισκέψεις.


Αν θέλετε να απολαύσετε τη βραδιά σας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή μετά από έντονη κηπουρική εργασία, όπως  σε θερμή περίοδο του έτους,  το καλύτερο για την χώρα μας   είναι οι εξωτερικοί χώροι με την δροσιά που προσφέρουν. Το αγαπημένο μέρος στον κήπο μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό για το κάθε γούστο.
 Ένα καθιστικό κοντά στη λιμνούλα, ίσως, μια βεράντα δίπλα στο σπίτι, ένας ξύλινο παγκάκι κάτω από ένα  δέντρο, το πλακόστρωτο κάτω από το πλατάνι... προσφέρουν ηρεμία, χαλάρωση.

Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε πολλαπλές αγαπημένες θέσεις, όπως ο ήλιος κινείται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια ηλιόλουστη θέση για το χειμερινό καφεδάκι, στην  συνέχεια μια θέση που είναι κάτω από την σκιά  μιας μουριάς ή ενός πλατάνου , το βράδυ δροσιά  και θέα στα αστέρια
Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να έχετε μια βεράντα  που θα είναι ένα χρήσιμο «δωμάτιο» στο σπίτι, -που είναι  εύκολο να ομορφύνει- ώστε να απελαύνετε  ένα ευχάριστο βράδυ. Η γειτνίαση με την κουζίνα είναι  βολική όταν εσείς με τους  επισκέπτες  σας  συνηθίζετε να έχετε γεύματα με την παρέα σας στο ύπαιθρο. Ένα μπάρμπεκιου στον κήπο ή στην βεράντα  ακόμα και μία «εξωτερική» κουζίνα.
Ο καλός σχεδιασμός  αξίζει τον κόπο!!
Μια βεράντα, ως εκ τούτου, ένα πλακόστρωτο ή μία επιφάνεια του ξύλου, έχει πολλά πλεονεκτήματα: εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα για τα έπιπλα κήπου, μπορεί εύκολα να διατηρούνται καθαρά και σε άσχημες καιρικές συνθήκες  με ασφάλεια. Για να παρατείνει την απόλαυση της βεράντα του, είναι σκόπιμο να εξετάσει ορισμένες βασικές πτυχές.
Μια βεράντα επεκτείνει το χώρο διαβίωσης σημαντικά  και μπορείτε να αισθανθείτε τη φύση μέσα  από το σαλόνι σας. Αυτό εξαρτάται από το είδος της οροφής στην βεράντα. Πόσο  καλά  είναι προστατευμένα σε κακές καιρικές συνθήκες ή να είναι πέργολα σκεπασμένη με φυτά πανιά η και κεραμίδια
Είναι σημαντικό  η βεράντα να είναι ανθεκτική στην υγρή ολίσθηση και θα πρέπει να είναι επίπεδη,  Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου,  θα πρέπει να έχουν μια ελαφρά κλίση έτσι ώστε να στεγνώνουν γρήγορα μετά από βροχή. Επιπλέον, η διαφορά ύψους  και η κλίση μεταξύ του σπιτιού και της βεράντας είναι μια καλή ιδέα ώστε να μπορεί να ρέει το νερό της βροχής  μακριά από το σπίτι.
Μία νέα ιδέα είναι η εγκατάσταση μιας δεξαμενής βρόχινου νερού στο κάτω μέρος της βεράντας. Έτσι  συλλέγεται  το  νερό της βροχής από τις στέγες  και τις βεράντες τις οικίας μας για τον κήπο, χωρίς να το δοχείο είναι ορατό. 
Ανάλογα αποτελέσματα έχετε ένα αίθριο  που μπορεί να είναι ένα πραγματικό στολίδι. Η ποικιλία επιλογής των υλικών και οι  μέθοδοι εγκατάστασης είναι τεράστια
Ένα όμορφα σχεδιασμένο και διαμορφωμένο αίθριο ή βεράντα θα αυξήσει μαζί με έναν όμορφο κήπο την αξία του σπιτιού. 

Πληροφορίες στο 2106017403.www.topiodomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου