Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ



Σπόροι σε σπορείο Rootrainer
Πολλοί  έχουμε την ανασφάλεια ότι τωρα με την κρίση, δεν θα μπορούμε να αγοράζουμε με την ίδια άνεση τρόφιμα. Ένα θέμα που σκέφτομαι συχνά είναι η δυνατότητα αυτάρκειας  και να μειώσουμε τον μηνιαίο λογαριασμό  αγοράς τροφίμων από το μανάβικο. Μπορεί το κόστος να φτάσει το μισό?
Όμως, το όφελος της καλλιέργειας του κήπου μας δεν σταματά στις οικονομικές ανησυχίες. Με την καλλιέργεια λαχανικών μας  ιδιαίτερα με σπόρους ,  και σιγα σιγα να κάνουμε την δικιά μας παραγωγή σπόρων !
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που συνδέει  την καλλιέργεια  και την χρήση βιολογικών σπόρων είναι να ελέγχούμε τι συμβαίνει στο τραπέζι σας.  Όλοι έχουμε ερωτηματικά σε σχέση με την διατροφή μας όπως είναι μεταλλαγμένα , τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, με τι είναι ψεκασμένα και έχουν τα φάρμακα υπολλειματικότητα? 
 Η δική μας παραγωγή μας εξασφαλίζει την ποιότητα και το σημαντικότερο την ασφάλεια των τροφίμων μας Η οικονομία σε αυτή την περίπτωση είναι δευτερεύων. Η ενασχόληση με την παραγωγή τροφίμων   έχει και εκπαιδευτικό ρόλο.
Δουλεύουμε  σε εξωτερικούς χώρους και μας φέρνει στον καθαρό αέρα και την άσκηση που το σώμα μας χρειάζεται. Παρακολουθώντας τους σπόρους που φυτεύουμε  να μεγαλώνουν και να μεταμορφώνονται  σε πλούσια, υγιή λαχανικά όπου τα οφέλη δεν είναι μονο τα φρούτα αλλα και στα σώματά μας και την ψυχή μας. Και σε μια εποχή εκτίναξης του κόστους στο super market και δικής μας αδυναμίας , μπορούμε να μετατρέψουμε τη μοίρα μας από ένα αιχμάλωτο ακροατήριο σε ενεργή βελτίωση  στην οικονομία μας και να έχουμε το συναίσθημα της ευημερίας και της ασφάλειας. 

Κώστας Τάτσης - Γεωπόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου