Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Πέντε τρόποι να προστατέψετε τα δέντρα

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:


Τα δέντρα ρίχνουν τη δροσερή σκιά τους στους ανθρώπους, τα ζώα και τα κτήρια. Συμβάλλουν στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και ομορφαίνουν το χώρο μας.
Όλοι μας μπορούμε με μικρές, καθημερινές πράξεις να προστατεύσουμε τα δέντρα και τα δάση.
Ιδού πέντε τρόποι:
1. Κάντε οικονομία στις χαρτοπετσέτες και τα χαρτομάντηλα: η πρώτη ύλη τους, το χαρτί, προέρχεται απευθείας από τα δέντρα. Αν κάθε νοικοκυριό στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσε χαρτοπετσέτες και χαρτομάντηλα από ανακυκλωμένο χαρτί θα σώζονταν 1,4 και ένα εκατομμύριο δέντρα αντίστοιχα.
2. «Αγκαλιάστε» τα “άχρηστα” δέντρα: τα μικρά θαμνώδη δέντρα, οι αγριοδαμασκηνιές και άλλα αγριόχορτα που μεγαλώνουν γρήγορα συχνά ξεριζώνονται γιατί δεν ταιριάζουν στους εκλεπτυσμένους κήπους. Παρόλα αυτά είναι πολύτιμα για τη φύση και αποτελούν καταφύγιο για τα άγρια πουλιά.
3. Σταματήστε να λαμβάνετε ομαδική-διαφημιστική αλληλογραφία: κάθε χρόνο στις ΗΠΑ αποστέλλονται 1,9 εκατομμύρια κατάλογοι με το ταχυδρομείο, αριθμός που μεταφράζεται σε 3,6 εκατομμύρια τόνους χαρτιού και 53 εκατομμύρια δέντρα.
4. Προστατέψτε τα δάση: μην ανάψετε φωτιά σε δασική περιοχή και μαζέψτε τα σκουπίδια μετά την επίσκεψή σας. Να θυμάστε πάντα τον τηλεφωνικό αριθμό κλήσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 199, σε περίπτωση που αντιληφθείτε την εκδήλωση πυρκαγιάς.
5. Φυτέψτε ένα δέντρο: κάθε χρόνο διοργανώνονται δεκάδες δράσεις δενδροφύτευσης σε καμμένες περιοχές της χώρας μας. Ενημερωθείτε, λάβετε μέρος και δώστε νέα ζωή στα πληγωμένα από τον άνθρωπο δάση.

Πηγή: http://www.econews.gr/2011/09/29/tips-dasos-prostasia-dentra/
www.bioprasino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου