Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ξηρασία


Ως γνωστόν «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Η πιθανή έλλειψη νερού που οφείλεται στην ανομβρία είναι ένα πραγματικό πρόβλημα και πρέπει να προτείνουμε τεχνικές λύσεις.
Οι τελευταίες μεγάλες ξηρασίες είναι απόρροια του ακραίου κλιματικού φαινομένου- που έπληξε τη χώρα μας και εκδηλώθηκε τη διετία 1989-1990 καθώς και το 2000 και είχε σαν αποτέλεσμα τεράστιες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Στη συνέχεια από το 2001 μέχρι 2006, διανύουμε μια περίοδο υγρών σχετικά ετών με αποκορύφωμα το έτος 2002 όταν το ύψος βροχής σε πολλές περιοχές ήταν πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο υπερετήσιο μέσο όρο αλλά στις βροχοπτώσεις το ύψος βροχής ήταν σε μικρό χρονικό διάστημα , ωρών η ημερών. Το 2006το 2007 και 2008 ήταν ξηρές χρονιές
Εξαιτίας των βροχερών προηγούμενων ετών έχουμε σήμερα στην Ελλάδα μία περίσσεια υδατικών πόρων και ως πρώτη είδηση στα ΜΜΕ ήταν συχνά τα προβλήματα από πλημμύρες, και μόνο τα δύο τελευταία χρόνια γίνεται κάποια αναφορά στη βέβαιη επανεμφάνι¬ση ξηρασίας και της λειψυδρίας. Άρα συνεπώς στην ανάγκη λήψης μέτρων για την ορθολογική διαχείριση του κινδύνου εκδήλωσης λειψυδρίας και ξηρασίας. Όμως δε δικαιολογείται κανένας εφησυ¬χασμός από την παροδική απουσία των ξηρασιών στη χώ¬ρα μας. Έτσι η υπενθύμιση του "λανθάνοντος" κινδύνου από ξηρασίες στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και στους πολίτες γενικότερα που πληρώνουν το κόστος των επιπτώ¬σεων τους, θεωρείται αναγκαία και επιβεβλημένη.

Για συνέχεια άρθρου κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου